onsdag 18 november 2009

Den grå vardagen

Det är mycket som händer runtom i dagsläget. Novembervädret förnekar sig inte Nu när dagarna blir allt kortare förväntar man sig eller åtminstone hoppas man på att det ska vara något nytt som gör att man ser mer positivt på tillvaron. Tyvärr blir inte alltid så fallet. En ny svensk EU-kommissionär har utsetts. Av någon anledning som jagh inte förstår är man mer eller mindre tvungen i Sveriges fall att utse en kvinna som kandidat till posten. Den mest kvalificerade nmligen Carl Bildt nämns överhuvudtaget inte i sammanhanget. Det kan ju ligga personliga skäl och viss animositet från en del personer. Det borde inte hindra att man utser den mest kvalificerade och en som vågar sticka ut hakan även i känsliga sammanhang. Ingen torde i nuläget överglänsa honom.
Har just påbörjat en bok om den siste tempelriddaren. Det är närmast en roman men tämligen späckad av händelser som aldrig kan ha inträffat.e Men i en roman får man skriva litet hur man vill. Dan Brown har ju inte precis skingrat dimmorna kring frimureriet och det lär inte denna göra heller för den delen. Idag torsdag har också Jsdan Guillot anklagat Expressen för att de beskyllt honom att vara landsförrädare vilket de inte har gjort. Men det har han sig själv att skylla när han försökt dölja sina kontakter hur oskyldiga de än må vara. Är man "officiell" person får man finna sig i granskning om både det ena och det andra, hur oväsentligt det än må vara.Dagens mest intressanta i SvD var Cornelia Edvardssons krönika. Mankan förb ehållslöst instämma i vad hon anser om svenska DDR-kramande kulturpersonligheter som inte ens har vett att erkänna den korruptiva verksamhet de var offer för. Det är obegripligt. Under en färd genom det gamla DDR kunde jag från Stralsund till Berlin inte se en enda fågel. Om jag inte minns fel så fanns det i Stralsund en köttaffär där det enda som fanns till salu var en mager höna. Att svenska kommunistkoryfeer och andra medlöpare inte observerat något liknande är förvånansvärt. Den enda byggnad i Stralsund som var någorlunda väl bevarad var det hus där Karl XII övernattade under sin ridtur från Bender till Sverige. Det fanns till och med en skylt på huset med guldbokstäver som berättade om händelsen. Vad som i övrigt sig i riket tilldragit senaste dagarna har jag inte födjupat mig in. Att Reinfelt frotterat sig med den ryske presidenten kan väl vara positivt men reser samtidigt en del frågetecken. Man vet ju inte vad som finns i bagaget utöver gasledningan. Den kunde man gärna vara förutan. Vi har haft nog av ryska smällare i olika sammanhang, förr som nu.

Hörde att EU fått en president och en utrikesminister från Belgien resp. Storbrittanien. Vi lär snart få se vad de duger till. Tycker att Reinfeldt klarar sitt uppdrag förvånansvärt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar