söndag 2 januari 2011

Nyåret 2011 - den 2 januari 2011

Efter nyårsfirandet som inte varit särskilt omstörtande för vår del har vi idag besökt Universitetsaulan för en konsert av Uppsala Akademiska Kammarkör som framförde musik av Händel, Bach, Gluck Rameau och Purcell under ledning av Stefan Parkman och medverkan av operatrion Divine och Drottningholms barockensemble. Det var en helgjuten föreställning med många kända och delvis för min del okända pärlor. Vi träffade Gunnars släkt- något som uppenbarligen tillhör det obligatoriska när vi besöker UAKs konserter. Lars Göran medverkade som både arrangör och sångare. Efteråt åkte vi hem till Else där Anna Lisa också var med. Hon har varit här under nyårshelgen.
Det händer inte så värst mycket ute världen. Lokalt i Uppsala behagade en centerpartist uttala sig om feta personer och att de borde betala högre skatt eftersom de förorsakar större kostnader för samhället. Han var nog inte särkilt angelägen om att bli omvald.
Noterade att Singapore köper svenska ubåtar och utbildar de som ska bemanna dem. Uppenbarligen förväntar man sig stridigheter i sydöstasien, något som framförallt är relaterat till Kinas växande inflytande. Vi kanske också får se lägre bilpriser som följd av Sydkoreas anslutning till det frihandelsavtal som just nu behandlas på olika håll. Bäva månde Volvo och Saab för Sveriges del även om de inte längre är svenskägda.
Det har varit en sällsynt besvärlig vinter hittills med många bekymmer som följd. Järnvägarna i Sverige är närmast mogna för kollaps, det brinner litet varstans i stugorna ute i landet. Oförsiktigt handhavande av elddon förorsakar de flesta liksom avsaknad av brandvarnare. Tyvärr har en av våra mest kända skådespelare Per Oscarsson och hans hustru brunnit inne.
I morgon bitti anländer Robert från sin vistelse i Sydafrika om inget oförutsetrt inträffar med vind och väder. Man kan inte så noga veta med all den snö som nu faller och kylan som ställer till med besvär över större delen av den nordliga sfären.
Några nya mordiska infall med självmordsbombare förväntar vi oss inte just nu, men man vet ju aldrig. Religiösa stollar finns ju litet varstans även om vi i stort sett varit befriade hitintills.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar